Program Hösten 2016

PROGRAM HÖSTEN 2016CAROLINE WENNERGREN MED VINTAGE JAZZ BAND

Lördag 3 september

Kl. 15.00 – 17.00

KULTURBAREN

Caroline Wennergren är kanske mest känd för sin medverkan i Melodifestivalen 2005 och 2015. Men hon har bredd i sin sångutövning. Hon har givit ut 2 album, Bossa Supernova och Drop me off in Harlem.
THOU SHALT SWING

Lördag 17 september

Kl. 15.00 – 17.00

KULTURBAREN

Thou Shalt Swing består av fyra unga lovande jazzmusiker och är en ny spännande kraft på den svenska string swing-scenen.


Bandet spelar låtar i Django Reinhardts och Stéphane Grappellis anda. Stilen kallas Jazz Manouche, men även Gypsyjazz och blev känt på 30-talet genom den Franska Hotkvintetten.


Med kända låtar och intensiva solon bjuder kvartetten på en uppiggande och härlig musikupplevelse! Terese Lien Evenstad – fiol, Martin Widlund – gitarr, Albin Vesterberg – gitarr, Daniel Forsberg  – kontrabas.
LOVISA JENNERVALL QUARTET

Lördag 1 oktober

Kl. 15.00 – 17.00

KULTURBAREN

Nyligen hemkommen från New York laddar Lovisa Jennervall nu om för Sverige och vill med sin nystartade kvartett sprida kärleken till jazzen, dels genom välkända toner ur the American Songbook men också med alldeles färska original.


Kvartetten består utöver Lovisa av Hampus Andersson på piano, Alfred Eriksson på kontrabas och Julia Schabbauer på trummor. LJQ hyser en förkärlek för den traditionella swingen men framför också modernare tolkningar av de klassiska jazzpärlorna.THE NEW YORK JAZZ EXCHANGE

Lördag 8 oktober

Kl. 15.00 – 17.00

KULTURBAREN

Trollhättans Jazzförening har lyckats engagera detta svensk-amerikanska band som ett inslag i firandet av Trollhättan 100 år. Bandet bjuder på jazz i mainstreamen och bebopens anda med standardlåtar, ballader och blues.


Sväng, glädje och samspel står i fokus! Efter att bandet avslutat en serie konserter och en skivinspelning i New York turnerar bandet hösten 2016 i Sverige och Tyskland. Sean Nowell – saxofon, Fredrik Olsson – gitarr, Leo Lindberg – piano, Lars Ekman – kontrabas och Moussa Fadera – trummor.JOHN VENKIAH TRIO

Lördag 5 november

Kl. 15.00 – 17.00

KULTURBAREN

"John Venkiah är en av de mest begåvade unga jazzmusiker jag stött på under min tid på Musikhögskolan i Malmö”, beskrivningen kommer från jazzpianisten Jan Lundgren.


Venkiahs kompositioner färgar trions sound med nordisk melankoli och lekfullhet men inspireras likväl av modern jazz, klassisk bebop och swing.


Gruppen har turnerat flitigt runtom i Sverige och Köpenhamn, och nu har turen kommit till Trollhättan! Simon Petersson – kontrabas, Kristoffer Rostedt – trummor, John Venkiah – piano och sång.
HENNING ULLÉN QUINTET

Lördag 19 november

Kl. 15.00 – 17.00

KULTURBAREN

Henning Ullén är en ung lovande trumpetare/kompositör som tidigt skaffat sig ett eget färgstarkt och okonstlat sound.


Orkesterjournalens Anders Wenström skriver… man kan spåra doser av Wynton Marsalis, Lee Morgan och kanske ytterligare någon av ikonerna. I hans egna kompositioner blir hans spel, med inslag av både socker, salt och chili, till ett alldeles eget uttryck.”


Henning Ullén – trumpet, Jonas Liljeberg – saxofon, Oskar Lindström – piano, Samuel Löfdahl – kontrabas, Karl-Henrik Ousbäck – trummor.


VIVIAN BUCZEK & MARTIN SJÖSTEDT TRIO - DEAR ELLA

Lördag 3 december

Kl. 15.00 – 17.00

KULTURBAREN

"DEAR ELLA" ger jazzälskare en ny, annorlunda upplevelse av legenden, genom Vivian och Martin Sjöstedt som med sin trio sätter sin mycket personliga färg på musiken.


Det är jazz, blues, sväng, scat, glädje och lite tårar. Det är ELLA. Vivian gör en värdig hyllning till sin idol men på sitt eget sätt med ett eget sound och uttryck.