Program Hösten 2022


PROGRAM HÖSTEN 2022REED ORGAN COMBO

Lördag 10 september 2022

Kl. 15.00

Insläpp kl. 14.00 (Paus)

KULTURBAREN

Reed Organ Combo är en kvartett som spelar svängig jazz med härliga improvisationer.

Bandet kör mycket standards, swing och bossa, men har utöver det en varierad repertoar med bland annat Beatles-låtar arrangerade i jazz-stuk.


Orgel och tenorsax står i centrum uppbackade av bas & trummor och det är en rutinerad samling musiker som har medverkat i otaliga konstellationer genom åren.


Medverkande
Sven Ericson – Orgel
Attila Sasvari – Tenorsax & Tvärflöjt
Conny Engman – Bas
Mats Berggren – TrummorALEXANDER LÖVMARK KVINTETT

Lördag 1 oktober 2022

OBS! Kl. 15.30

Insläpp kl. 14.30 (Ingen paus!)

KULTURBAREN

Gratiskonsert som ingår i Folkets Hus och Parkers 100-års jubileum.
OBS! Fribiljetter måste hämtas ut i receptionen i Folkets Hus Kulturhuset.


Alexander Lövmark är en Göteborgsbaserad svensk sångare, improvisatör och kompositör som de senaste åren har gjort sig ett namn på den svenska jazzscenen.


En charmerande artist med stark scenisk närvaro och en fascinerande musikalitet. När han kastar sig ut i hisnande och lekfull scatsång är det bara att spänna fast sig och njuta av åkturen!


År 2017 vann han som första Svensk den stora internationella jazztävlingen Montreux Jazz Festival Vocal Competition och han emottog 2021 Monica Zetterlund Stipendiet. Han sjunger även i jazzgruppen Stockholm Voices, leder orkestern Tira Vento genom deras Taubetolkningar samt har samarbetat med Sjöströmska Stråkkvartetten i Elvis Costellos Juliet Letters.


Som kompositör hördes Alexander senast på egna albumet Perfect Storm (2018) och nu ger han hösten 2022 ut sin nästa skiva med jazzstandards Alexander Lövmark – Live at Unity Jazz (2022) vilket är det material vi kommer att få höra denna kväll.


Medverkande
Alexander Lövmark, Sång
Carl Bagge, Piano
Arvid Jullander, Kontrabas
Axel Mårdsjö, Saxofon
Adam Ross, Trummor
AUNT NANCY

Samara Ensemble

Torsdag 13 oktober 2022

Kl. 20.00

Insläpp kl. 18.00 = Garderob och bistro öppnar.

KULTURBAREN

Aunt Nancy från Göteborg, spelar blues på sitt eget vis med orgeln i centrum. Sedan bandet bildades 2012 har de släppt två studioalbum och har turnerat i både Sverige och Danmark.


”Sa vi att vi gillar att spela blues?” Efter att ha spelat i flera olika konstellationer bestämde sig gitarristen Thomas Rundström och organisten John Lönnmyr för att äntligen spela blues tillsammans. Valet av trummis var givet, Johan Jansson var lättövertalad och Aunt Nancy bildades.


Även om idén från början var att jamma blues, började de ganska snart skriva egna låtar och 2014 kom det första självbetitlade albumet. Med en dos rock och americana, en nypa jazz och en hel del spelglädje, håller de blueskitteln kokande!


Medverkande
Thomas Rundström – sång & gitarr
Thomas är en rutinerad och mångsidig gitarrist, som efter att ha prövat sina vingar i både Minneapolis och Los Angeles är tillbaka i hemstaden Trollhättan där han frilansar som gitarrist/sångare. Vid sidan av Aunt Nancy spelar även Thomas med bluesveteranerna Archie.


John Lönnmyr – orgel & sång
John är uppvuxen i Falköping och bor i Göteborg sedan 1998. John frilansar som pianist/keyboardist i pop- jazz- och teatersammanhang. John är också en flitigt anlitad arrangör.


Johan Jansson – trummor och sång
Johan kommer ursprungligen från Mellerud och är nu verksam och bosatt i Göteborg. Spelar bland annat med reggaebandet Kultiration och jazzgruppen Kakafoni.
JAMSESSION

Lördag 19 november 2022

Kl. 16.00

Insläpp kl. 15.00 (Paus)

KULTURBAREN

Jamsession, jazzmusikens kärna, är när musiker träffas, spelar och sjunger tillsammans. Denna eftermiddag möts lokala musiker i Kulturbaren för att tillsammans bjuda publiken på en riktig musikfest!


Kapellmästare för denna sammandrabbning är gitarristen Per Orvang. Vad blir det för musik? Det är det ingen som vet, det här är en eftermiddag i spontanitetens tecken. Det vill du inte missa!


Vill du vara med och spela eller sjunga? Alla är välkomna! Skriv i så fall ett mail till: trollhattansjazzforening@gmail.com


IDA SAND

Torsdag 1 december 2022

Kl. 20.00

Insläpp kl. 18.00 = Garderob och bistro öppnar.

KULTURBAREN

Ida Sand har gjort sig känd för sina personliga tolkningar av andras musik, inte minst den hyllade Neil Young-tributen ”Young at Heart”.


Hon har släppt sex album på den tyska labeln ACT (Naxos). Nya albumet Do You Hear Me Now? (inspelad och släppt under pandemiåret 2021) är hennes mest personliga produktion, då hon skrivit all text och musik.


Stilmässigt karaktäriseras soundet av kärleken till den rika myllan i skärningspunkterna mellan jazz, blues, soul och gospel, medan låtskrivarprocessen inspirerats av förebilder som Joni Mitchell, Carole King och Paul Simon.


Ida Sand har ett detaljrikt och delikat spel, en röst som engagerar och griper tag och därtill ett mästerligt, mäktigt band.AMANDA ANDRÉAS

Lördag 10 december 2022

Kl. 15.00

Insläpp kl. 14.00 (Paus)

KULTURBAREN

Amanda Andréas för den jazziga visan in i framtiden. Hon har beskrivits som ”jazzsångpoet” och ”gnistan som tänder framtidens svenska jazz” när hon elegant och nyfiket blandar visans berättande med jazzens frihet.


Amandas Andréas liveframträdanden är som en oas i nutidens rusningstrafik, där hennes musik varvas med personliga mellansnack i en varm och vass blandning som lockar till både skratt och tårar. Som ett hav bär hon sin publik, ibland stilla, ibland stormigt, in i framtiden.


Tillsammans med några av Göteborgs mest framstående musiker inom pop och jazz bjuder hon på oförglömliga konserter fyllda med jazziga vardagsbetraktelser och medryckande popslingor.