Program Hösten 2020


PROGRAM HÖSTEN 2020HÅKAN BROSTRÖM & JACOB KARLZON

Lördag 3 oktober

Kl. 15.00 – 16.15

HEBETEATERN

Håkan Broström räknas som en av Sveriges främsta saxofonister. Han leder bland annat storbandet New Places Orchestra och saxofonsektionen i Norrbotten Big Band, samt flera mindre konstellationer. Han är sedan många år flitigt efterfrågad som solist, arrangör och kompositör.


Pianisten Jacob Karlzon var under många år verksam som ”sideman” bland annat i Tolvan Big Band, Victoria Tolstoys band m.fl., men under senare år har egna projekt växt fram. Han har gett ut elva album under eget namn.


Ett flertal priser och utmärkelser för hans fina teknik har det blivit under åren och 2012 blev han en ”Steinway Artist”, ett mycket fint internationellt erkännande.


Länk till stream: https://youtu.be/9gzPBuxF1hI MARTINA ALMGREN - THIS SONG OF MINE

Lördag 31 oktober

Kl. 15.00 – 16.15

HEBETEATERN

Trumslagaren och kompositören Martina Almgren, ger sig ut på ett nytt äventyr, där hon bjuder in oudspelaren Ahmad Al Khatib, sångerskan Karin Burman och Owe Almgren, akustisk basgitarr.


Poesi av den indisk-bengaliske poeten Rabindranath Tagores står i fokus med tankar om livet som rör vår existens, längtan och gemenskap.


Resultatet är lyrisk musik som sprudlar av intensitet och inlevelse, med influenser från world music, jazz och elisabetanska madrigaler. Ouden och basgitarren bildar en säregen drömsk klang som omfamnar melodin och slagverket kommenterar med lätta intrikata rytmer.


Tillsammans söker sig musikerna fram i ett kammarjazz-orientaliskt landskap präglat av eftertänksamhet och doften av en stjärnklar natt.


Länk till stream: https://youtu.be/cGGkI9FkUMw